Strona główna rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki

Kuchnia Stanów Zjednoczonych, chleb i wino – Targi HORECA w Krakowie

Kuchnia Stanów Zjednoczonych, chleb i wino – to główne tematy największych targów dla branży gastronomicznej w Krakowie, które odbędą się 7-9 listopada 2018 r.

Jak co roku, ponad 350 wystawców z całej Polski i zagranicy prezentuje w Krakowie wyposażenie i ofertę gastronomiczną dla hoteli i restauracji, w tym wina z różnych stron świata. Mowa o 26. Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®, 17. Targach Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD® oraz 16. Międzynarodowych Targach Wina w Krakowie ENOEXPO® (7-9 listopada, EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9), które łączą wielotematyczną formułę z bogatym programem towarzyszącym.

– W tym roku pokażemy i będziemy odkrywać Amerykę od kuchni. Znani kucharze zainspirowani amerykańskimi oryginalnymi produktami zaproponują swoje autorskie dania, które pozwolą spojrzeć na tradycyjną i nowoczesną amerykańską sztukę kulinarną z polskiej perspektywy – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego. W Krakowie zagości amerykańska wołowina, ryby z Alaski czy kalifornijskie wina. Nowością tej edycji jest Strefa Barmana i Baristy BAR B-Q, w której odbywać się będą warsztaty barmańskie, podczas których zostaną przygotowane koktajle na bazie amerykańskiego Bourbonu.

Kolejnym ważnym tematem jest pieczywo w gastronomii. BREADWAY to cykl prezentacji i warsztatów przygotowany we współpracy z ekspertami z branży piekarniczej. W czwartek 8 listopada gościem specjalnym będzie Monika Walecka - fotografka, piekarka, właścicielka mikropiekarni Cała W Mące, w której wypieka rzemieślnicze chleby na zakwasie, używając przy tym dawnych odmian zbóż.

W ramach Akademii wiedzy HORECA® eksperci będą doradzać jak zaprojektować hotel oraz wnętrze restauracji. W programie znajdują się też spotkania poświęcone zarządzaniu personelem, optymalizacją kosztów oraz reklamą i budowaniem wizerunku w mediach społecznościowych.

W ramach Akademii Wina ENOEXPO® odbędą się degustacje hiszpańskiej cavy, niemieckich sektów, czy włoskiego prosecco, a także win różowych, szkolenia i warsztaty dla restauratorów oraz sommelierów.

Goście z sektora HoReCa oraz branży winiarskiej mogą zarejestrować się on-line do 6 listopada 2018 na www.horeca.krakow.pl oraz www.enoexpo.krakow.pl i skorzystać z bezpłatnego wstępu na targi.

pokaż metkę
Osoba publikująca: Magdalena Wójcik
Podmiot publikujący: Kulinarny Kraków
Data publikacji: 2018-11-02
Data aktualizacji: 2018-11-02
Powrót

Zobacz także

Znajdź