Strona główna rozwiń menu
Serwis używa plików cookies zgodnie z polityką prywatności pozostając w serwisie akceptują Państwo te warunki
Komunikat archiwalny

Brak planów na weekend? Idźże na Wypas na Błoniach!

W sobotę 20 lipca w Strefie Błonia odbył się pierwszy Wypas na Błoniach. Goście mieli okazję spróbować lokalnych smakołyków nawiązujących do dziedzictwa kulinarnego Krakowa. Podobne imprezy będą odbywać się nie tylko w soboty.

Założeniem pikniku jest relaks w iście krakowskim stylu – świetna muzyka, doskonałe towarzystwo, i przede wszystkim specjalne menu, przygotowane na tę okazję przez szefa kuchni Błonia Bistro Pawła Gawędę. Prawdziwym hitem pierwszego pikniku okazała się maczanka po krakowsku w obwarzanku własnego wypieku, tatarczuch z grilla i tradycyjny kołacza w nietradycyjnym wydaniu. Wszystkie potrawy przygotowane zostały ze składników pochodzących od lokalnych dostawców. Na młodych smakoszy czekało menu dziecięce i atrakcje na świeżym powietrzu.

Nie pozostaje nic innego, jak powiedzieć –w wolnej chwili chodźże na pole do Strefy Błonia (al. 3 Maja 55, godz. 10-20, prywatny parking z wjazdem od ulicy Chodowieckiego).

Wypas na Błoniach – krakowski piknik w Strefie Błonia

4 sierpnia - Niedzielny wypas dla rodziny - domowe lemoniady, poobiednie przekąski, przestrzeń i zabawy dla dzieci,

10 sierpnia - Wieczorny piknik "Lanie po krakosku",

11 sierpnia - Piknik "Śniadanie & Gablota", dla fanów motoryzacji i nie tylko,

31 sierpnia - Piknik "Pod psem" dla wszystkich fanów czworonogów. Dla psiaków zostanie przygotowane specjalne menu.

Partnerem wydarzenia jest Europejska Stolica Kultury Gastronomicznej Kraków 2019.

pokaż metkę
Osoba publikująca: Magdalena Wójcik
Podmiot publikujący: Kulinarny Kraków
Data publikacji: 2019-07-25
Data aktualizacji: 2019-07-25
Powrót

Zobacz także

Znajdź